perjantai 24. helmikuuta 2012

NOSTALGINEN PALUU SAFARITALOON


Muistan ensimmäisen työpäiväni Tahko Safareilla kuten eilisen päivän, vaikka siitä on vierähtänyt jo useita vuosia. Sen jälkeen on istuttu koulunpenkillä ja käyty oikeissa töissä. Edellinen safariduuni alkoi siten, kun eräs kaveri soitti minulle, että nyt tarvitaan nopeasti joku tuuraaja Tahko Safareille lopputalveksi. ”työntekijä tarvitaan heti huomenna, onnistuuko”? Olin juuri matkalla Ouluun. Käänsin auton kohti Nilsiää ja vastasin: ”Jep… laitetaan onnistumaan”.
Tuolloinen Safaritalo oli pieni ja piskuinen hökkeli ennen Piazzaa, Tahkon pihaan käännyttäessä heti vasemmalla ennen Tepa-Shopia. Tähän aikaan safari-oppaiden meno oli todella menemistä, eikä meinaamista ja toki raskas työ vaatii sopivan vastapainon...eli rentoutumisen. Silloin tällöin rentoutumista tapahtui työn puitteissa, esimerkiksi suuren asiakasryhmän päätösiltana, johon esimies suorastaan vaati osallistumaan. Ensimmäisenä työpäivänä satuin iskeytymään safaritalolle juuri tällaisen illan jälkeisenä päivänä. Katsoin tuota väsynyttä meininkiä ihmeissäni, etenkin kun hakiessani asiakkaalle safarihaalareita komerosta...haalareiden alta nousi eräs safariopas: ”anteeksi, mulla on tänään vapaapäivä”.
Ensimmäisenä päivänä minua valistettiin safarimiehen rentoutumiseen liittyvästä termistöstä:
Safarimiehen kahvi= koko päivän seisonut kahvi, joka on kylmää. Kahvi lämmitetään mikrossa, koska kukaan ei jaksa tai ehdi keittää uutta.
Pöllö-öljy  =      Mikä tahansa alkoholipitoinen juoma, mikä muuttaa kenet tahansa mtv3-pöllöksi.
Kirjasto =      Hillside kirjasto hotellin aulassa, jossa voi nauttia pöllö-öljyä ja lukea päivän lehdet. Kirjastossa on myös oikeita kirjoja, mutta en ole koskaan nähnyt kenenkään niitä lukevan. Sieltä saa myös tavallista, ei-safarimiehen kahvia.

Nykyisin Sarafitalolla puhaltaa uudet tuulet. Tahko Safareiden uusi lamellipyöröhirrestä valmistettu 450m2 aktiviteettien tukikohta valmistui Nipasentien risteykseen vuonna 2007 Tahko Safareiden toimesta. Tällä hetkellä SeikkailuKuopio on vuokrannut Tahko Safareiden nimen käyttöoikeuden, sekä safaritalon sisältöineen. Tätä uutta SeikkailuKuopio & Tahko Safarit-kombinaatiota vetää Arto Jauhiainen, joka on toiminut safarioppaana vuodesta 1995. Ja on pakko nostaa jätkälle hattua, että on kivunnut tyttöjen järven yli kuskaamisesta nykyiselle pallille hallinnoimaan Itä-Suomen monipuolisinta safarikalustoa. Siitä huolimatta, hommia tehdään pilke silmäkulmassa ja hymyssä suin, vaikka ala on sen mukavista puolista huolimatta raskasta puurtamista siinä missä muukin työ. Tällä hetkellä odotamme kuumeisesti lumien satamista maahan, sekä järvien jäätymistä, jotta pääsemme taas kokemaan työn raskaan puolen ja sen vaatiman rentoutumisen.
-Ulbu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti